сряда, 22 януари 2014 г.

Обявиха грипна епидемия в София от 23 януари 2014.

Безумията в новия Наказателен кодекс на БСП и ДПС.Столичната регионална здравна инспекция  обявяви грипна епидемия в София, считано от 23 януари.Учениците се очаква да бъдат пуснати в 7-дневна грипна ваканция.
Изненадващо -Засега грипна ваканция в училищата в София няма да бъде обявявана,коментирала за "Дневник" шефката на Столичния инспекторат по образованието Ваня Кастрева.
В момента в общинските детски градини и училища няма необходимост от обявяването на грипна ваканция. Това каза кметът на Столична община Йорданка Фандъкова, цитирана от Фокус,вчера.
Защо софийската кметица и образователните бюрократи смятат,че разбират повече от грипни епидемии от здравните власт не е ясно.Дано не е лична и партийна неприязън на гърба на децата.
Главният държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев:"Очакваното застудяване има съвсем малко влияние върху ограничаването на разпространението на грипа, то не е съществено. Веднъж тръгнала грипната вълна, тя се развива по собствените си закони", каза той в ефира на Би Ти Ви.

Тройно увеличение на  пневмонията след прекаран грип.
 „Ако температурата не спада повече от пет дни, а кашлицата е придружена от зеленикави храчки и болки в гърдите, непременно се консултирайте със специалист по белодробни болести“, съветва доц. Костов, началник на Клиниката по белодробни болести във ВМА.
Свинският грип е повалил най-много бебета и деца до 14 години и млади хора в активна възраст. По-малко са заразените над 65 години, но при тях болестта протича по-тежко, а усложненията са по-чести.
Тройно увеличение на болни с пневмония отчитат личните лекари и болниците в цялата страна. В 90% от случаите става дума за усложнение след прекаран грип, обясни за „Преса“ доц. Коста Костов.
Пневмонията протичала много тежко   с дихателна недостатъчност и  вътрешните отделения в почти всички лечебни заведения били препълнени, а в страната вече има смъртни случаи,на млади хора.
В много случаи става дума за стафилококови пневмонии, които са най-опасните,но по-чести обаче са стрептококовите инфекции, които се лекуват и в домашни условия.
Очаква се решение за  епидемия в много области на страната.
Средната заболеваемост е 168 на 10 000 души, но има райони, в които епидемичните стойности от 200 заразени на 10 000 души население отдавна са прехвърлени.
Висока е заболеваемостта и в Монтана, Ямбол, Бургас, Русе, Стара Загора, София, Сливен и Благоевград.
Столичната регионална здравна инспекция в седмичната си оперативна информация не споменава за грип.
Декларира,че епидемичната обстановка е спокойна.
Подобна е информацията на страниците на регионалните здравни инспекции на повечето големи градове?
Ваксините не помагат,заради изменения в щама на „Калифорния”.Противогрипната ваксина тази година има частично действие,предупреди главният здравен инспектор.

Прокуратурата и СГС на цветановата приятелка Владимира Янева.

Най-любопитното от 22 януари.

ГРИП.СИМПТОМИ.ПРЕДПАЗВАНЕ ОТ ГРИП.ЛЕЧЕНИЕ НА ГРИП.КАК ДА РАЗЛИЧИМ НАСТИНКА ОТ ГРИП?

ЗА ВРЪЗКА:
yphalachev@gmail.com

Архив на блога