четвъртък, 9 януари 2014 г.

Откриването на зимните олимпийски игри в Сочи 2014 е на 7 февруари 2014 г.

Откриването на зимните олимпийски игри в Сочи 2014 е на 7 февруари 2014 г.Церемонията по откриването на Олимпийските игри ще се проведе 07 Февруари 2014 .


Състезанията по фигурно пързаляне, ски свободен стил и сноуборд ще започнат един ден преди откриването – на 6 февруари.
Почти 1300 медала са изработени ръчно за Олимпийските игри в Сочи, които ще се проведат през февруари 2014 г.

Игрите в Сочи ще станат рекордни по брой раздадени комплекти награди – 98. в програмата са включени 12 нови спорта, от тях 9 са ски спортовете. За първи път в историята на Игрите в състезанията по ски скоковете ще участват жени. Повече състезания ще има във фрийстайла и сноуборда. В 3 дисциплини – фигурно пързаляне, шейни и биатлон – ще има отборни състезания.
Зимните олимпийски игри в Сочи бяха оценени и като най-скъпите в историята.
Ванкувър през 2010 година имаше бюджет 1,4 милиарда евро, Торино през 2006 година - 3,4 милиарда евро. А в Нагано през 1998 година разходите достигнаха 1,26 милиарда евро и тази сума бе оценена като "изключителна".
Българската национална телевизия  и ТВ+ ще излъчват Зимните олимпийски игри през 2014 г. в Сочи,а БТА стартира информационна и фотоемисия.
В програмата на зимните олимпийски игри влизат 12 нови дисциплини — ски скокове за жени, халф-пайп свободен стил за мъже и за жени, смесена щафета по биатлон, отборна надпревара по спортни шейни, отборна надпревара по фигурно пързаляне, слоупстайл свободен стил за мъже и за жени, сноуборд слоупстайл за мъже и за жени и сноуборд паралелен слалом за мъже и за жени. По този начин броят на дисциплините достига 98 в 15 вида спорт.
Спортовете са под егидата на седем федерации. Това са федерациите по биатлон, бобслей и тобоган, кърлинг, ски, спортни шейни, пързаляне с кънки и хокей на лед.
ЗА ВРЪЗКА:
yphalachev@gmail.com

Архив на блога