понеделник, 9 декември 2013 г.

САЩ губят влиянието си в Близкия изток,наваксват в Европа.

 САЩ губят влиянието си в Близкия изток,наваксват в Европа.

 Русия доказа,че е надежден приятел с дипломатическата интервенция на Путин за предотвратяването на военните действия на западните страни срещу Башар Асад.
  Наблюдава се рязко увеличаване на напрежението между Вашингтон и няколко влиятелни арабски държави след сключването на спорното временно. споразумение с Иран през ноември относно ядрената програма на страната.
 Обама при кризата около сирийското химическо оръжие,позволи на руския президент Владимир Путин да поеме инициативата.
Повечето страни  в Близкия изток  сериозно преосмислят отношенията си със САЩ.
  Украйна  иска спешен заем от Международния Валутен Фонд и ЕС,но не го получава,а получава само празни обещания.САЩ пък настояват ЕС да свали визите за украинци,след като Белият дом призовава за сваляне на правителството на Украйна по мирен път.
Москва обеща на Киев общо 15 милиарда долара 15 в пряка помощ и заеми, Украйна може да получи и намаляване на цените на природния газ , който трябва да донесе на бюджета на няколко милиарда долара. На фона от 600 милиона евро в случай на подписване на споразумение за асоцииране с ЕС с Брюксел, руските условия, изглеждат,поне финансово, много по-привлекателни,но в момента гояма част от украйнците считат ЕС за манна небесна.

Революция в Украйна?

ЗА ВРЪЗКА:
yphalachev@gmail.com

Архив на блога