понеделник, 9 декември 2013 г.

Вътрешни войски обградиха "Евромайдан" в Киев.

Протестиращите подпалиха автобус на „Беркут” в Киев.Украйна иска от 20 милиарда от ЕС за да подпише споразумение за асоцииране.

Втори депутат напуска ГЕРБ.Разпадането на ГЕРБ продължава.

Владимир Кличко спрял булдозер,който събарял барикада.


Войници на вътрешни войски са преградили  Европейския площад в Киев на близо от барикадите на пл. "Независимост".
Автобуси на Беркрут са прекъснали движението по бул. "Крещатик". Пред автобусите са разположени няколкостотин сътрудници на вътрешните войски с пълно оборудване и бронежилетки. Отцепени са редица улици в централната част на града.
От регионалната полицията Киев съобщиха, че колона от войници извън града в посока на Киев се сблъскала с протестиращи.
Според опозицията, най-малко четири автомобила и 10 автобуса с войници от вътрешни войски пробили блокадата във Василико с прилагане на сила към протестиращите . По време на почивката на няколко превозни средства били блокиране на изхода,но били безцеремонно избутани в канавката .
Междувременно , колони от  " Беркут" влязоха в двора на националното радио на Украйна.
Извършват се проверки на метростанциите в Киев,а по-близките са затворени.
 "Беркут" и вътрешни войски обградиха "Евромайдан", съобщават  на очевидци от Украйна.
Виталий Кличко, лидерът на УДАР, призова протестиращите да направят жива верига и да спрат "Беркут" ,а жените и децата  напускат площада.
  Янукович предлага на опозицията кръгла маса за преговори.Виталий Кличко и колегите му са готови на разговори с президента Виктор Янукович за намиране на  изход от кризата.
Едновременно с това, полицейските специални сили и войници на  Беркут" пристигнаха пред на офиса на кмета, който е окупиран от протестиращите . Опозицията реши, че силите за сигурност щурмувт сградата.На стълбите , водещи към втория етаж вече е инсталиран голяма дървена барикада.
Сградата на администрацията на президента, кабинета на министрите и парламента са барикадирани от протестиращите.
 Вчера над половин милион украинци заляха улиците на Киев с искания за оставка на правителството, на барикадите има призиви за превземане на града.Групи, скандират "Революция".
 Лидерите на протеста призовават президента до 48 часа да уволни правителството, да бъде арестуван вътрешният министър Виталий Захарченко и "да бъдат освободени арестуваните и политзатворниците".
Заплашват и президентът Виктор Янукович да бъде блокиран в резидентията си.
Оставката на правителството на Микола Азаров,иска  лидерът на опозиционна партия Виталий Кличко.Исканията на Кличко и Тимошенко се различават.

Браво,Цветанов няма да подава оставка от ГЕРБ.

Американците считат Обама за един от най-лошите президенти на САЩ.

Протестиращите подпалиха автобус на „Беркут” в Киев.Украйна иска от 20 милиарда от ЕС за да подпише споразумение за асоцииране.

Владимир Кличко спрял булдозер,който събарял барикада.

Президентът на Украйна Янукович ще обсъди излизането от кризата,докато войските щурмуват протестиращите.

Революция в Украйна?

ЗА ВРЪЗКА:
yphalachev@gmail.com

Архив на блога