събота, 14 декември 2013 г.

И пак Бойко е сам. Реформаторският блок се разпада преди да се появи.

Мартин Димитров напуска "Синьо единство" и пристава на Радан и Кунева.

Реформаторският блок се разпада преди да се появи и гладните за власт сини, не могат да се разберат.
Колко пъти?
Колко пъти?
След "Зелените дойде ред и Надка.
Раданчо щял да гони  "Синьо единство" от редиците си в понеделник на Граждански съвет.
Отстраняването на хората на Надежда Нейнски от блока е заради различието в редица позиции между "Синьо единство" и останалите партии в блока.
Конфликтът между "Синьо единство" и останалите пет партии в блока започна с това каква трябва да е формата им на сдружение.
"Синьо единство" искат единна партия. Останалите  искат  да формират коалиция.
Най-тежкият,но непризнат конфликт е листата за избори за Европейски парламент.
Неофициално за водач на листата за евродепутати се сочи лидерът на ДБГ Меглена Кунева,а Надежда Нейнски не може да го допусне снаха от Политбюро втори път в Европа.
Реформаторите обмислят да въведат за управителното си тяло квоти, на базата на последните парламентарни избори:   6 квоти за гражданите на Кунева, 4 места за ДБГ, по три за СДС, ДСБ и "Свобода и достойнство", а по едно за БЗНС и "Синьо единство".
На подобен принцип, отчитайки резултати от социологически изследвания за  всяка формация и отчитайки, дали е съюз от повече политически субекти като СДС, или е самостоятелна единица, щели да се формират и листите за изборите.
"Синьо единство" обаче категорично се противопоставят на квотния принцип при определянето на ръководството  и за избора на кандидати  за листите за депутати и общински съветници.
А лошият Бареков си намери вече партньори.
Ето какво казва Бареков:Излиянията в „Панорама“ и при Кулезич показаха кой кой е.
Няма политика на принципна основа в дясното, а любовна мъка между т. нар. десни – Бойко Борисов от СИК, Меглена Кунева от ЦК на БКП и Радан Кънев от люпилнята на Иван Костов.Гонят се по телевизионните студиа, па накрая най-вероятно ще се вземат предизборно. Защо предизборно ли? Защото и ГЕРБ и реформаторите ще са на ръба на 4-те процента, ако парламентарният вот се забави с още една година и ако реформаторите все пак успеят да останат заедно.
Бареков твърди,че Реформаторският блок  се разпада.
Таня Даскалова-областен координатор на ПП НДСВ, била част от ГС  “България без цензура”.
Активисти от общините Асеновград, Карлово, Лъки,  Марица, Родопи, Садово, Сопот, Стамболийски, Съединение  щели да работят за  създаване на структури на “България без цензура”.
Ключови лица и от “Движение България на гражданите” в Пловдив-област  напускали партията на Меглена Кунева и се присъединявали към “България без цензура”- Бояна Велкова-зам.председател ДБГ – община Стамболийски, адв.Савина Дамова-председател на ДБГ – община Перущица, Мария Шумарова-председател на ДБГ – община Куклен, Таня Вълчанова-председател на ДБГ – община Кричим.

В Чили десните губят властта след президентските избори-ляв президент, г-жа Мишел Бачелет.

Варна избра правилните епископи-Йоан и Серафим за кандидати за Варненски митрополит.

Македония няма да започне на скоро преговори за членство в Европейския съюз -има проблеми с Гърция и България.

ЗА ВРЪЗКА:
yphalachev@gmail.com

Архив на блога