понеделник, 9 декември 2013 г.

Войските и Беркут щурмуват протестиращите в Киев . Видео. Янукович ще обсъди излизането от кризата с трима бивши президенти.

Войските и Беркут щурмуват протестиращите в Киев.
Янукович ще обсъди излизането от кризата с трима бивши президенти.


Войници вътрешни войски са обкръжили контролно-пропускателен пункт протестиращите до  сградата на кабинета.
Украинският президент Виктор Янукович ще проведе среща във вторник с трима бивши президенти на страната.Събитието ще бъде търсенето на изход от политическата криза.
Очаква се, че на кръглата маса ще вземат участие представители на властите и опозицията.
Виталий Кличко и колегите му по-рано декларираха готовност за разговори с президента.
В Русия. във вторник 10 декември в Държавната дума също е е насрочено заседание за  изразяване отношението на депутатите към събитията в Украйна, заяви в понеделник, говорителят на Държавната Дума, Сергей Наришкин.
Агенция " Интерфакс- Украйна " съобщи, че силите за сигурност щурмуваха барикадите украинската опозиция в Киев."
Киевските общински власти съобщиха, че ще разчистят центъра на столицата от автомобили, за да почистят улиците от снега.
 Налице е  щурм на контролно-пропускателни пунктове " - каза лидерът на "Свобода".Според него, в епицентъра на събитията са барикадите организирани от опозицията.
"Беркут" са щурмували сградата на опозиционната партия "Баткивщина" и са започнали да разбиват барикадите, които протестиращите слoжиха вчера на пл."Независимост".
На сайта на МВР на Украйна опровергаха информация за мирните намерения на демонстрантите . В така наречените самозащита елементи, организирани от опозицията в Киев,на  протестиращите са раздавни  лопати и други предмети.Полицията предупреждава незаконосъобразността на такива действия и наказателна отговорност, когато те носят. " Правоприлагащи органи ще реагират на престъплението, съгласно приложимото право" - се отбелязва на сайта на МВР.
И главния прокурор се изказа: " Като се има предвид настоящата ситуация в страната, аз апелирам към организаторите и участниците на митинга : престанат да блокират властите и да организират бунтове с което нарушават закона; днес улични протести се изродиха в злонамерена агресия и пречи на работата на държавните органи".

Вътрешни войски обградиха "Евромайдан" в Киев.

Революция в Украйна?

ЗА ВРЪЗКА:
yphalachev@gmail.com

Архив на блога