неделя, 8 декември 2013 г.

300 души са били убити при нападения от мюсюлмани над християни.

300 души са били убити при  нападения от мюсюлмани над  християни.

Около 2000 души са потърсили закрила на летището в столицата на Централноафриканската република  в опит да избягат от вълна от насилие над християните от ислямистките банди.Червеният кръст съобщи,че повече от 300 души са били убити при  нападения от мюсюлмани над  християни.
Франция започна военна операция в Централноафриканската република с цел да спре избиването на християни и религиозната война на ислямисти срещу християни.
Правителството е загуби контрол над ситуацията и в страната се засилва конфликта между мюсюлмани и християни.  Някои християнски общности дори създали свои собствени сили за самозащита  и те се явяват  лоялни към бившия президент.
Централна Африканска Република - в действителност е повече християнска страна  и около 50 % от населението е християнско .
В четвъртък Съветът за сигурност на ООН разреши разполагането на войски на  африкански държави и Франция за да да се борят с мюсулманите екстремисти.
Франция започна  военна  операция за възстановяване на реда в Централноафриканската република - заяви френският министър на отбраната в интервю за RFI.
В четвъртък вечер в страната имаше сблъсъци между бунтовници на самопровъзгласилият се за президент  ислямист Мишел Джотоди и негови противници.
В резултат на зверствата броят на смъртните случаи превишава сто .
Франсоа Оланд заяви , че "единствената цел на операцията на Париж е да спасят човешки животи ", отбелязва Le Parisien .
Въоръжените конфликти в Банги започнаха през март тази година , когато мюсулмански екстремисти групи контролирани от ислямиста Мишел Джотоди зазеха двореца на бившия президент Франсоа  Бозизе , който е бил принуден да напусне страната и да бяга в Демократична република Конго.

Американците считат Обама за един от най-лошите президенти на САЩ.

Втори депутат напуска ГЕРБ.Разпадането на ГЕРБ продължава.

Владимир Кличко спрял булдозер,който събарял барикада.

Революция в Украйна?

Коалиция на Реформаторския блок до Коледа. ГЕРБ и Реформаторския блок се прегръщат след изборите..

Календар,програма на мачовете в групите на Световното първенство по футбол в Бразилия през 2014 година.

ЗА ВРЪЗКА:
yphalachev@gmail.com

Архив на блога