неделя, 1 декември 2013 г.

Най-любопитното и интересно за 2014.

Най-любопитното и интересно за 2014.

Световното първенство в Бразилия  е сред най-коментираните теми.Излезе и химнът на Мондиал 2014.Изпълнението е дело на Дейвид Кори, който е подпомаган от Моноблоко. По песента Кори е раб отил с Рок Мафия и продуцента Марио Калдато Джуниър. Разбира се, песента включва доста самба ритми, типични за Бразилия и Рио Де Женейро.
Двадесет и вторите зимни Олимпийски игри ще бъдат открити на 7 февруари и ще продължат до 23 февруари 2014 в град Сочи, Русия.Олимпиадата в Сочи ще е първата Олимпиада в Русия след игрите през 1980.

ABBA планира да се върне на сцената през 2014 г.През 2014 година групата ще отбележи 40-годишнината на първия си хит "Ватерло", с който през 1974 година спечели конкурса Евровизия в Брайтън, Великобритания, и който я изстреля на върха.

Апокалипсис ни очаква  според викингският фолклор  на 22 февруари 2014 г.
Според древните предания на този ден бог Один трябва да бъде убит от вълка Фенрир.
Викингският свършек на света е наречен "Рагнарок", което в превод означава "Гибелта на боговете".
Според фолклора на викингите щяло да има три последователни люти зими, без лета помежду им.
Тогава всякакъв морал сред хората щял да изчезне и те щели да се изтребят помежду си, с което започвало началото на края.
Звездите ще изчезнат от небосклона, а Земята ще потъне във вечен мрак, с което ще бъде белязана кончината й.
Четиринайсет от най-великите имена от съвременната метъл сцена – уникални музиканти, легендарни гласове, фронтмени на велики банди, музикални величия номинирани за Грами и най-вече идоли на милиони по света се "изсипват" в София на 23 март 2014 година в зала "Арена Армеец" в рамките на LOUD FESTIVAL 2014,
Българската национална телевизия няма да участва в песенния конкурс на Евровизия 2014.С оглед разходите по този проект и предстоящото намаляване на бюджета на БНТ за следващата година, отказът от Евровизия ще е първата стъпка от финансовите ограничения, които телевизията трябва да предприеме.
3 години след официалното откриване и няколко месеца, след като бе домакин на Световния Volvo мач плей шампионат, ''Тракийски скали'' спечели приза за ''Европейски голф курорт'' за 2014 година. Награда от подобна величина се получава за първи път от български курорт, като за нея са гласували над 516 туроператорски агенции от 62 различни страни.
В най-добрите дестинации за пътуване през  2014 на Lonely Planet e включена България наред с такива водещи туристически дестинации като Португалия, Гръцките острови, "Италианския ботуш":"Там все още нещата са невероятно под истинската им стойност, посетете столицата София заради резонните цени на хотелите, транспорта и туристическите места. Тръгнете за стария Пловдив и Варна -там през лятото е част от черноморската Ривиера.
 Плащането на роуминг в страните от Европейския съюз да отпадне от 2014 г., предлага еврокомисарят по цифровите технологии и вицепрезидент на Европейската комисия Нели Крус.

Упадъкът на ГЕРБ.Все по-често членове напускат партията.Започна разпад и на парламентарната група.

Откриват ски (зимния) сезон 2013-2014 в планинските курорти на България.

Почивни дни,ваканции и национални празници през 2014 година.

БСП и ДПС подкрепят "Атака" за 20 % данък на фотоволтаиците и на вятърните централи.

Белият дом призовава за сваляне на правителството на Украйна по мирен път.

Мария Капон, лидер на ЕНП, за мераците за Велико Народно Събрание и за Нова Конституция; за главен прокурор и президентска република?

Германия ще има правителство след партиен референдум на социалдемократите?

Удължиха Коледната ваканция с 3 дни, от 13 на 16 дни, от 21 декември 2013 до 5 януари 2014.

Зимата ще е най-тежка,продължителна и студена, по данни на Европейския институт по метеорология.


ЗА ВРЪЗКА:
yphalachev@gmail.com

Архив на блога