понеделник, 18 ноември 2013 г.

Супер скандал за Митрополит на Варненска и Великопреславска епархия-епископ Игнатий се оттегля

Супер скандал  за Митрополит на Варненска и Великопреславска епархия-епископ Игнатий се оттегля

Изборът разгневи варненските християни и свещеници, защото те са против в митрополитския трон да седне човек на пловдивския владика Николай-Агатоникийският епископ Борис.
Проватският епископ Игнатий и Агатоникийският епископ Борис са двамата  кандидати, които ще се борят за поста владика на Варненската и Великопреславска митрополия.
Единственият варненец сред претендентите - 45-годишният Наум  събра 14 гласа и отпадна от надпреварата.
Варненски християни създадоха инициативен комитет, който ще настоява пред Светия синод за касиране на изборите и провеждане на нови честни избори с достойни кандидати.
Инициативния комитет започва събиране на подписка във всички храмове със следния текст:
Ние, християните от град Варна заявяваме, че не приемаме избора от 17.11.2013 г. Смятаме, че изборът е опорочен и манипулиран. Протестираме срещу използване на Устава на БПЦ за налагане и узаконяване на задкулисни съглашения и договорки. Настояваме за касиране на избора.
Настояваме Светия синод да извади Епископ Борис от листата с кандидати, защото сме убедени, че той не е достоен да бъде пастир на Варненска и Великопреславска епархия, тъй като не притежава необходимия духовен авторитет и няма доверието на християните.
В понеделник разбрахме,че епископ Игнатий се оттегля - изпратил е заявление до Светия Синод, в което твърди, че изборът е опорочен и другите двама кандидати Борис и Сионий трябва да понесат наказания.
"Целият избор и всичко около него е един фалш, една грозна инсценировка. Имам предвид всичката информация, която излезе, че епископ Борис е плащал на избирателите, също и епископ Сионий е плащал на избиратели. Трябва да се прекрати тази практика, да не говорим, че те трябва да понесат съответни наказания според правилата на църквата", заявил епископ Игнатий.
От в-к "РЕПОРТЕР" твърдят,че 500 000 евро е струвал изборът на нов варненски митрополит-по 100 000 евро за петимата архиерейски наместници на петте околии на Варненската и Великопреславска епархия.
Петимата висши духовници е трябвало да инструктират повечето от 30-те епархийски избиратели да излъчат „правилните” двама сред 13-те епископи, имащи право да станат митрополити.
Обаче "Стандарт" твърди по източници от Сливенска митрополия, че изнесената информация за оттеглянето на Игнатий не била вярна.

Македония няма да започне на скоро преговори за членство в Европейския съюз -има проблеми с Гърция и България.

“Галъп” , ноември 2013 - БСП 21,4% ,ГЕРБ 18,1%,Реформаторския блок 6,7%,ДПС 5,9%,Атака 2,4%,Бареков 1,6%.

Рождественски,Коледени пости.

Ново досъдебно производство за търговия с влияние срещу Бойко Борисов?

Окупацията на Софийския университет падна "частично".

Компютърният вирус Stuxnet е извън контрол,смята Касперски.

Пенсионерите с пенсии до 251 лева,получават по 50 лева коледни добавки.

БСП,ДПС и ГЕРБ си мериха митингите. БСП и ДПС 50000, ГЕРБ 15000.

Бюджет на Република България за 2014 година

ЗА ВРЪЗКА:
yphalachev@gmail.com

Архив на блога