вторник, 19 ноември 2013 г.

САЩ се отказали от доктрина Монро,съобщи Джон Кери-вече няма да се месят във вътрешните работи на други страни.

САЩ се отказали от доктрина Монро,съобщи Джон Кери-вече няма да се месят във вътрешните работи на други страни.

Държавният секретар на САЩ , Джон Кери търди,че САЩ се отказали от доктрина Монро , която действа в продължение на почти 200 години
Джон Кери говори в седалището на Организацията на американските държави, и каза, че Доктрината Монро, която ограничава влиянието на европейските страни и на Латинска Америка, била грешка
Доктрината Монро беше приет по време на  на петия американски президент Джеймс Монро (1817-1825 година).
Доктрината Монро  разделя на света на европейска и американската система на управление, което от своя страна предполага взаимна ненамеса във вътрешната политика, свързана с различните страни. Учението беше прието по време на борбата на испанските колонии в Южна Америка за независимост.
С течение на времето, Доктрината Монро, се превърна в инструмент за американската агресия и намеса във вътрешните работи на други страни. Например, през 19 век, мексикански лидер Порфирио Диас заявява: " Лошо е Мексико,да е така  далеч от Бога и толкова близо до Съединените щати."
През 1840 г. САЩ  заграби повече от половината от Мексико-сегашните щати (Тексас , Калифорния, Аризона , Невада , Ню Мексико).
Съединените щати вече щели да поемат ролята на защитник и ще изградят отношения с южноамерикански страни като равноправни партньори, според The Wall Street Journal.
Държавният секретар на САЩ подчертава, че страните от Латинска Америка вече са равноправни партньори в САЩ, и страната ще " споделя отговорността и ще си сътрудничи в областта на сигурността".
Според Кери , по-голямата част от страните от Западното полукълбо все още вървят в правилната посока, това е начинът на демокрацията,пише " Комерсант".
Не стана ясно това изявление има ли нещо общо със скандала за подслушване на европейски и световни лидери,държавници и най-лошото "партньори"?

Кадиев предложи: Намаляване субсидиите на партиите с 20%,а най-много за Кунева и извънпарламентарните-с 50%.

Три протеста пред Народното събрание,контрапротест и Бареков протестиращ пред Президентството.

Затихващи протести след затихнала окупация,а ДСБ хранят надежда в измислените синдикати.

“Галъп” , ноември 2013 - БСП 21,4% ,ГЕРБ 18,1%,Реформаторския блок 6,7%,ДПС 5,9%,Атака 2,4%,Бареков 1,6%.

Националистически партии в Европа се обединиха за изборите през май 2014?

Рождественски,Коледени пости.

Ново досъдебно производство за търговия с влияние срещу Бойко Борисов?

ЗА ВРЪЗКА:
yphalachev@gmail.com

Архив на блога