вторник, 5 ноември 2013 г.

Фармацевтичната фирма „Фаркол“ ограничава доставките на лекарства и блокира смети на болници.

Фармацевтичната фирма „Фаркол“  ограничава доставките на лекарства и блокира смети на болници.

 Над 4,2 млн. лв. неразплатени задължения от страна на болници в цялата страна принудиха фармацевтичната фирма „Фаркол“ да ограничи доставките на лекарства и консумативи към здравните заведения.
Спирана се зареждането със здравни продукти и започва блокиране на банкови сметки, съобщиха от пресцентъра на фирмата.
Фармацевтичната компания „Фаркол“ снабдява с лекарства и консумативи лечебни заведения и аптеки в цялата страна. Доставчик е на лекарствени продукти в близо 80 болници в Поморие, Айтос, София, Плевен, Стара Загора, Варна, Трявна, Търговище, Сливен,Бургас  и др.
С най-големи задължения са МБАЛ-Бургас с общи задължения над 1,3 млн. лв., болница „Пирогов“ с над 1,2 млн. лв., МБАЛ „Хаджи Димитър“-Сливен с над 530 хил. лв., Военно-медицинска академия с над 440 хил. лв. и др.
До болниците със задължения са изпращани неколкократно напомнителни писма, давани са и отсрочки.
„Здравната каса не е във фалит. За следващата година е заложен бюджет от 2 милиарда и 800 милиона лева. Проблемът е как ще завършим 2013 година. Това се дължи на факта, че НЗОК за първи път е без резерв. Аз не мога да отговаря къде е този резерв. Това е работа на прокуратурата", заяви пред Тв7 управителят на Здравната каса д-р Румяна Тодорова.
Не може в България да има 360 болници, смята тя, и да продължават да никнат нови и нови. „Със сигурност ще има промяна и в лекарствената политика, особено за препаратите за онкоболни", продължава управителят на здравната каса.

Промяна в почивни дни за Коледа 2013 и май 2014. Почивни дни национални празници и ваканции.

Ураган опустоши, Хърватия,има загинали и ранени.

Руски бомбардировачи във Венецуела,Никарагуа и караибския басеин.

Плевнелиев свиква Консултативния съвет за национална сигурност на 20 ноември,със закъснение от месеци.

ЗА ВРЪЗКА:
yphalachev@gmail.com

Архив на блога