петък, 1 ноември 2013 г.

Цветан Цветанов с трето обвинение- за длъжностно присвояване в големи размери-50 000 лв. от бюджета на МВР?

Плевнелиев свиква Консултативния съвет за национална сигурност на 20 ноември,със закъснение от месеци.


ТВ-7 съобщи,че Главният прокурор Цацаров внеся за трети път в парламента искане за снемане имунитета на  Цветан Цветанов и за даване на разрешение за възбуждане на наказателно преследване срещу него.
В хода на разследване били събрани доказателства, че Цветанов е извършил длъжностно присвояване в големи размери в полза на другиго – около 50 000 лв. от бюджета на МВР, като за улесняването му е извършено и престъпление по служба.
Поредното обвинение е, че като министър Цветанов разпоредил на бившия великотърновски антимафиот Орлин Тодоров, (във връзка с когото Цветанов вече е подсъдим заради това, че е отказал да го подслушват), да бъде изплатено трудово възнаграждение за времето след отстраняването му от длъжност и обезщетения за период, в който реално е бил задържан под стража в затвора Ловеч.
Въпреки,че на Тодоров е отнето разрешението за достъп до класифицирана информация и по закон той трябва да бъде отстранен от длъжност,
със заповед от 23.12. Цветанов му налага минималното наказание „порицание“ и го възстановява на същата длъжност - началник сектор БОП във Велико Търново и разпорежда да му се изплати възнаграждение за времето от неговото отстраняване до издаване на заповедта.
 Тодоров си получил заплата и обезщетение за неползван отпуск за времето на задържането си, както и впоследствие 20 заплати при пенсионирането му от МВР, което  по заповед на Цветанов е направено от тогавашния шеф на ГДБОП Станимир Флоров, който също е разследван - за подкуп.
От затвора, Тодоров подава заявление за напускане по собствено желание и  на 29.02. Цветанов прекратява договора му.

Ивайло Калфин спря окончателното приемане на многогодишния бюджет на ЕС за 2014-2020 г. от 960 млрд. евро.

Православен църковен календар на БПЦ за 2014 година.

Руски бомбардировачи във Венецуела,Никарагуа и караибския басеин.

Какво наистина може да свали правителството на Орешарски?

Дивидентите от Южен поток, от първата година и България печели и 2.8 млрд. евро от транзитните такси за 2015 - 2043.

ЗА ВРЪЗКА:
yphalachev@gmail.com

Архив на блога