понеделник, 18 ноември 2013 г.

Националистически партии в Европа се обединиха за изборите през май 2014?

Националистически партии в Европа се обединиха за изборите през май 2014?

Френския Национален фронт, италианската Северна лига, "Шведски демократи", белгийска партия "Фламандски интерес"  и Словашката национална партия се срещнаха  във Виена, за да обсъдят съюз, който да върне Европа "обратно на правия път", каза лидерът на FPO Хайнц-Кристиян Щрахе.
Целта е да имат да имат силна парламентарна група, след изборите през май 2014.Европейска парламентарна група трябва да включва седем партии.
Предстоят разговори с Партията за независимостта на Обединеното кралство.
Евентуалната платформа на съюза е против членството на неевропейски страни като Турция и иска да Брюксел да върне националните решения на държавите членки.
Шест европейски крайнодесни партии обединяват силите си преди изборите за Европейски парламент през май 2014 г. в опит да сдържат Брюксел и да си върнат национални правомощия, заявиха  от  австрийската Партия на свободата.
Съюзът ще бъде формализиран, след допълнителни консултации на среща на  всички партийни лидери.
Малко по-рано Марин льо Пен и ръководителят на холандската Партия на свободата обявиха "исторически" съюз на евроскептични партии за изборите.
Партията на Вилдерс не присъстваше във Виена.
Националистически, и крайно десни партии с лошо отношение към обединена Европа и към миграцията от други страни, получават все по-голяма подкрепа в Европа.
През септември 2013 година, броят на евроскептиците в страните членки на ЕС е 43% ,а на евро оптимистите - 40% . Останалите 17% - не са решили.
 Министър-председател на Италия, Енрико Лета призна голямата вероятност,след изборите през 2014 г. да се стигне до антиевропейски настроен Европейски парламент писа Die Zeit.
12% от гласовете, има датските народна партия.На последните избори финландската партия "Истински финландци "  получи 19.1% от гласовете",Шведските демократи " не крият мотото си" Швеция за шведите" и са представени в Риксдага от 20 депутати.
Холандската "Свободна партия " на Герт Вилдерс се застъпва за строги икономии и оттегляне от ЕС , може да разчита на 27 от 150-те места.
 Гръцката расистка партия " Златна зора "  взе 13% ,във Великобритания партията "Независимост на Обединеното кралство" - 11%.
 Френският "Национален фронт" на Марин Льо Пен може да според социолозите  да спечели изборите през 2014 година.
Евроскептицизмът особено бързо расте в страните от Източна и Югоизточна Европа.
Чешката  партия  АНО на милиардера Андрей Бабиш е с 18.67% (48 депутати) - с три процента над прогнозните резултати.

“Галъп” , ноември 2013 - БСП 21,4% ,ГЕРБ 18,1%,Реформаторския блок 6,7%,ДПС 5,9%,Атака 2,4%,Бареков 1,6%.

Рождественски,Коледени пости.

Ново досъдебно производство за търговия с влияние срещу Бойко Борисов?

Варненски християни искат касиране на изборите за Митрополит на Варненска и Великопреславска епархия-епископ Игнатий се оттегля.

Окупацията на Софийския университет падна "частично".

Компютърният вирус Stuxnet е извън контрол,смята Касперски.

Пенсионерите с пенсии до 251 лева,получават по 50 лева коледни добавки.

БСП,ДПС и ГЕРБ си мериха митингите. БСП и ДПС 50000, ГЕРБ 15000.

Бюджет на Република България за 2014 година


ЗА ВРЪЗКА:
yphalachev@gmail.com

Архив на блога