сряда, 2 октомври 2013 г.

Последствия от закриването на правителството на САЩ ,върху разузнаване, военната и националната сигурност

Увеличават всички пенсии с 3 процента от 1-ви юли 2014 година. Майчинските се вдигат на 340 от 1-ви януари.

Последствия от закриването на правителството на САЩ ,върху разузнаване, военната и националната сигурност

Обама  нямало да преговаря  с републиканците.
Директорът на Националното разузнаване Джеймс Клапър:.."големи щети на националното разузнаване , армията , излага се страната на риск от терористични атаки:излизат в неплатен отпуск и служители, чието присъствие  е необходимо за защитата на непосредствена опасност за живота и имуществото на хората в САЩ."
Директорът на националното разузнаване , заяви и че финансовият стрес създава благоприятни условия за разгръщане на дейността на чужди разузнавателни служби , съобщава The Washington Post .
"При такива обстоятелства , квалифицирани агенти без подкрепа от своята държава ,могат лесно да бъдат наети от техни колеги от други страни."
Клапър заяви, че  в неплатен отпуск е изпратени до 70 % от служителите обслужващи американските агенти и заплахата за сигурността на страната ще се натрупва с течение на времето , съобщава ABC News.
За неблагоприятен ефект на затваряне на правителството говорил и  генерал Реймънд Одиерно . Според него, военните сега са закъсали за пари в брой за ежедневните операции , включително и възможността да се обучават и транспорт.
 Одиерно признава, че самият той трябва да отложи пътуването си до Европа , за да се намалят разходите.
Всеки ден , армията на САЩ " губи своята сила ", добавя Одиерно.
Освобождаване очаквали общо 490 000 войници , много от които са били на войните в Афганистан и Ирак.
По време на изслушването в Сената в сряда , председателят на Правната комисия Даян Файнстийн  добави, че " провалът на Конгреса,  излага страната на по-голям риск от терористични атаки.
Според Файнстийн , затваряйки държавните институции вреди на националната сигурност на страната и е "най-големия подарък, който можем да направим нашите врагове."
Междувременно говорителят на  на Белия дом Джей Карни на редовната си пресконференция в сряда каза , че Обама " няма да преговаря " за необходимостта да се възстанови финансирането на правителството на САЩ , и да  прави отстъпки на представителите на опозицията от Републиканската партия в Конгреса.
Карни отбеляза също, че министърът на финансите Джейкъб Лю , който ще участва в среща ще даде подробности на депутатите за възможните последици от принудителното спиране на о работата на правителството  на Съединените щати .
Малко по-късно шпикерът на републиканците в САЩ, Джон Бонър, напусна разговорите с президента Барак Обама, обяснявайки, че демократите няма да преговарят за прекратяването на правителственото прекъсване на работата.
Лидерът на демократите в Сената, Хари Рийд, пък обясни, че Бонър няма да се откаже от настояването си за използването на бюджетната криза в опит за премахване на закона за здравеопазването, иницииран от Обама.
„Блокирани сме от настиска срещу Обамакеър”, заяви Рийд.
САЩ трябва да прибегнат до използването на  "извънредни мерки", за да се избегне фалит на финансовите задължения, които ще възникнат  на 17 октомври , съобщи в писмо до лидерите на Конгреса на САЩ , финансовият министър  Лю.
Лю информира депутатите, че  е изчерпал почти всички възможности за навременно изплащане на дълга на САЩ , е достигнал тавана на 16700 милиарда . В тази връзка, Министерството на финансите реши да използва последните налични средства - да отказват рефинансиране на средства от стабилизацията валутен фонд и да прекрати участие в два фонда за социално подпомагане и за пенсиониране на държавните служители.
Лю потвърди предишните си оценки , че САЩ изпадат в технически фалит  на 17 октомври , ако Конгресът не повиши тавана на дълга.

Дълговите и бюджетни прблеми на САЩ дестабилизират света,а в момента Египет.

Ал Кайда приближава България-терористичната заплаха от Ал Кайда на турски градове -Истанбул и Анкара.

Формула 1,Гран при на Корея-2013.Тайфунът Фитау застрашава квалификацията и състезанието.

30% данък върху слънчевите централи (фотоволтаици)?

Новата АСТА, SOPA и PIPA в рамките на споразумението за транстихоокеанското партньорство.

Технически фалит на САЩ на настъпва на 17 октомври 2013,потвърди финансовия министър Джейкъб Лю.

Чърчил и Великобритания са използвали химическо оръжие срещу руски войници пише The Daily Mail .

Правителствените служби в САЩ спряха работа.САЩ в колапс.

Продължава ислямизацията на Турция-хиджаб в държавни учреждения.

Ислямизацията на Европа и краят на християнската цивилизация.

ЗА ВРЪЗКА:
yphalachev@gmail.com

Архив на блога