неделя, 27 октомври 2013 г.

Ограда по границата на България с Турция, ще спира бежанците? За обезщетяването на тракийските бежанци -мъгляви формулировки.

Ураган опустоши, Хърватия,има загинали и ранени.

Газова криза 2013 :Украйна напълно прекрати покупката на природен газ от Русия и Газпром.

Европейски пирати ограбват кораби по река Дунав? Украйна подава жалба до ЕС.

Десетки хиляди жертви на тайфуна Хайян във Филипините,вятър 320 км/ч.

Газова криза с транзита на газ през Украйна за България?

Газова криза с транзита на газ през Украйна за България?

Здравната каса-апотеоз на здравния комунизъм.В края на февруари се очаква окончателно да е завършена оградата  по границата на България с Турция, която да се възпрепятства влизането в страната на бежанци.
Границата в момента в този участък се пази с термонаблюдение и с гранични полицейски части, които отговарят точно затова,но очевидно не се справят..
Българската армия се ангажира с това, защото разполага с инженерни части и с техника.
Работата ще върви на два етапа - възстановяването на пътищата, които водят към този участък  около 107 километра и самото изграждане на оградата.
Още на 16 октомври правителството разреши изграждането на 30-километрова преграда по границата  с Турция.
Финансовите средства за изграждане са осигурени чрез преструктуриране на разходите по централния бюджет и чрез целево финансиране от европейски фондове.
България и Турция са договорили съвместни инициативи за подобряване на наблюдението на общата граница и ситуацията с миграционния натиск по време на среща между външните министри  Кристиан Вигенин и Ахмет Давутоглу в Анкара.
Обсъден е бил въпросът за възобновяване на работата на Централната смесена българо-турска гранична комисия, съгласно действащата между България и Турция "Спогодба за предотвратяване и решаване на граничните инциденти и поддържане на държавните гранични знаци", която да набележи конкретни мерки.
За обезщетяването на тракийските бежанци се дават някакви мъгляви формулировки,че до края на годината да бъде свикана Съвместната комисия по нерешените въпроси?

Раздвоение на личността-Борисов се разграничи от ГЕРБ и от себе си.

ЗА ВРЪЗКА:
yphalachev@gmail.com

Архив на блога