сряда, 2 октомври 2013 г.

Последствия от закриването на правителството на САЩ ,върху разузнаване, военната и националната сигурност

Последствия от закриването на правителството на САЩ ,върху разузнаване, военната и националната сигурност

Обама  нямало да преговаря  с републиканците.
Директорът на Националното разузнаване Джеймс Клапър:.."големи щети на националното разузнаване , армията , излага се страната на риск от терористични атаки:излизат в неплатен отпуск и служители, чието присъствие  е необходимо за защитата на непосредствена опасност за живота и имуществото на хората в САЩ."
Директорът на националното разузнаване , заяви и че финансовият стрес създава благоприятни условия за разгръщане на дейността на чужди разузнавателни служби , съобщава The Washington Post .
"При такива обстоятелства , квалифицирани агенти без подкрепа от своята държава ,могат лесно да бъдат наети от техни колеги от други страни."
Клапър заяви, че  в неплатен отпуск е изпратени до 70 % от служителите обслужващи американските агенти и заплахата за сигурността на страната ще се натрупва с течение на времето , съобщава ABC News.
За неблагоприятен ефект на затваряне на правителството говорил и  генерал Реймънд Одиерно . Според него, военните сега са закъсали за пари в брой за ежедневните операции , включително и възможността да се обучават и транспорт.
 Одиерно признава, че самият той трябва да отложи пътуването си до Европа , за да се намалят разходите.
Всеки ден , армията на САЩ " губи своята сила ", добавя Одиерно.
Освобождаване очаквали общо 490 000 войници , много от които са били на войните в Афганистан и Ирак.
По време на изслушването в Сената в сряда , председателят на Правната комисия Даян Файнстийн  добави, че " провалът на Конгреса,  излага страната на по-голям риск от терористични атаки.
Според Файнстийн , затваряйки държавните институции вреди на националната сигурност на страната и е "най-големия подарък, който можем да направим нашите врагове."
Междувременно говорителят на  на Белия дом Джей Карни на редовната си пресконференция в сряда каза , че Обама " няма да преговаря " за необходимостта да се възстанови финансирането на правителството на САЩ , и да  прави отстъпки на представителите на опозицията от Републиканската партия в Конгреса.
Карни отбеляза също, че министърът на финансите Джейкъб Лю , който ще участва в среща ще даде подробности на депутатите за възможните последици от принудителното спиране на о работата на правителството  на Съединените щати .
САЩ трябва да прибегнат до използването на  "извънредни мерки", за да се избегне фалит на финансовите задължения, които ще възникнат  на 17 октомври , съобщи в писмо до лидерите на Конгреса на САЩ , финансовият министър  Лю.
Лю информира депутатите, че  е изчерпал почти всички възможности за навременно изплащане на дълга на САЩ , е достигнал тавана на 16700 милиарда . В тази връзка, Министерството на финансите реши да използва последните налични средства - да отказват рефинансиране на средства от стабилизацията валутен фонд и да прекрати участие в два фонда за социално подпомагане и за пенсиониране на държавните служители.
Лю потвърди предишните си оценки , че САЩ изпадат в технически фалит на появи на 17 октомври , ако Конгресът не повиши тавана на дълга.
ЗА ВРЪЗКА:
yphalachev@gmail.com

Архив на блога