неделя, 13 октомври 2013 г.

Ал Кайда воюва широкомащабно срещу опозиционната Сирийска свободна армия.


.
Ал Кайда воюва широкомащабно срещу опозиционната Сирийска свободна армия.
Близо 50 бойци са убити през последните три дни в сражения между джихадисти и бунтовниците в град Алепо.
По данни на Сирийската обсерватория за човешки права, при тридневните сражения, започнали в четвъртък между бойци на свързаната с „Ал Кайда” групировка, „Ислямска държава в Ирак и Леванта” (ИДИЛ) и батальон от състава на подкрепяната от Западните сили и Арабската лига, Сирийска свободна армия са загинали най-малко 50 души и от двете страни.
Три страни, три армии воюват в Сирия- правителството на Асад, опозицията и нейната Свободна сирийска армия, както и "Ал Кайда" с придошлите ислямисти.
Оглавявани от джихадисти бунтовници в Сирия са убили най-малко 190 цивилни и са взели над 200 заложници по време на офанзивата си през август в провинция Латакия, съобщи правозащитната организация "Хюман райтс уоч" .
Според "Хюман райтс уоч" във финансирането, организирането, планирането и извършването на атаките в Латакия са замесени пет групировки, от свързаните с "Ал Кайда" - "Джебхат ан Нусра" (Фронтът на победата) и "Ислямска държава в Ирак и Леванта",ислямистката група "Ахрар аш Шам" и  чуждестранни джихадисти.

Ураганът Файлин удари източните брегове на Индия.Има най-малко 23 жертви.


ЗА ВРЪЗКА:
yphalachev@gmail.com

Архив на блога