четвъртък, 31 октомври 2013 г.

ГЕРБ продължават да губят според социологическо проучване на Сова Харис- БСП 41.2%, ГЕРБ 37% от решилите да гласуват.

Срив и в доверието за Плевнелиев, Георги Първанов го изпревари в класацията на "Сова Харис".
Борисов губи по рейтинг и от Орешарски!

Васил Тончев, директор на "СОВА ХАРИС",който настоява близките по идеология опозиционни партии  да си подадат ръце, за да може България да има дясно управление прогнозира обществените нагласи.
Резултатите от социологическо проучване на "Сова Харис" -при предсрочни парламентарни избори днес-  парламентът ще бъде съставен от 5 формации БСП,ГЕРБ, ДПС, Реформаторският блок и  "България без цензура" на Бареков и характерът на парламентарното мнозинство няма да се промени.
Подкрепата за ГЕРБ продължава да намалява.Евентуалните добри резултати на социалистите се стимулират от анти-ГЕРБ настроенията, които правят и възможна консолидацията на това абсурдно мнозинство в парламента.
ГЕРБ продължават да губят от протестите,които подкрепят,а някои говорят,че организират и финансират?
БСП ще получи 99 мандата, ГЕРБ 89, Реформаторският блок  17 ,Николай Бареков "България без цензура" - 11 мандата. ако парламентарните избори бяха днес.
"Атака" въпреки антисистемното поведение  и антиевропейската линия  успява да се задържи над нивото на политическия й клонинг НФСБ.
Въпреки,че социолозите не виждат националистическите формации в своите изследвания,е много вероятно влизането и на Атака и на НФСБ в бъдещо НС.
"Сова Харис" в проценти- БСП 21.7% , ГЕРБ 19.5%, а ДПС 5.3%. Реформаторският блок е на крачка от влизане в парламента с 3.8% подкрепа. "България без цензура, ВМРО-БНД, "Граждански контрол", Сила" по около 3%,а  17.8% от анкетираните казват, че още не са решили за кого да гласуват.
От разпределението на гласовете на направилите своя избор, левицата получава 41.2%, ГЕРБ 37%, ДПС 10.1%, Реформаторския блок 7.2%, а "България без цензура", ВМРО-БНД, "Граждански контрол", "Сила" - 4.6 на сто.
А как ми липсва една Мира да ме освети от всички телевизии,но да не се отклонявам,те в НОВА я претоплят за добри новини за ГЕРБ.
Подкрепата за ДПС е на обичайното ниво.
Несъществуващите реално субекти Реформаторския блок и  "България без цензура" вече могат да разчитат на присъствие в следващия парламент,но това все пак е доста хипотетично.
 "България без цензура" дава заявка за явна лидерска формация, която  изгражда диалог с най-бедните "пролетарски" кръгове.  Сплотяващият елемент са социалните проблеми. Подкрепата за тази формация в последните месеци е във възходяща тенденция и се развива успоредно с изявите и активността на лидера й Николай Бареков.
Срив в доверието за Плевнелиев, Георги Първанов го изпревари в класацията на "Сова Харис".
Преди двадесетина дни, проучване на "Галъп интернешънъл" посочи, че личният рейтинг на президента се е сринал с 10% за четири месеца. 
Регистриран е поред път спад в доверието към президента Росен Плевнелиев - то е достигнало 35% и той е на трето място, след класирания на втора позиция Георги Първанов.
 Трагикомичното е,че гуруто на Дянков, Кристалина Георгиева с 42% доверие е лидер в класацията.
Категорично неодобрение към действията на Плевнелиев изразяват близо половината, като преди четири месеца тази стойност е била 37.5%.
Обяснителния режим за имоти,сделки,подкупи,плащане или неплащане в брой се отразяват негативно не само на личния му рейтинг, но и на доверието към институцията, което достига рекордни отрицателни стойности за последните близо 9 години-само 34% от българите имат доверие в президентската институция сочи  "Галъп".

Южен поток стартира днес. България няма да инвестира нито лев,означава ли,че няма да има и транзитни такси?

Британската кралица Елизабет II одобри Харта за дейността на медиите в Обединеното кралство.

Народната медицина и билките за лечение на екзема, кожни проблеми,обриви,пъпки.

ЗА ВРЪЗКА:
yphalachev@gmail.com

Архив на блога