четвъртък, 26 септември 2013 г.

За какво всъщност се имитира "Парламент" в България?

За какво всъщност се имитира "Парламент" в България?

Миков преброи герберите и откри заседанието за вота.
 Михаил Миков излъга герберите и откри пленарното заседание,като квесторите преброиха присъстващите в зала депутати.
От ГЕРБ са в залата, но не се регистрираха електронно.
Правилникът ми дава право при наличие на кворум в залата да открия заседанието, обясни Миков.  "След това ще направим и регистрация", има достатъчно представители на медиите, които също фиксират наличието на депутати в залата", отбеляза Миков.
От ГЕРБ възразиха срещу откриването на заседанието: "Проверка на кворум се извършва чрез компютризираната система за гласуване преди откриване на заседанието".
ГЕРБ ще сезират Конституционния съд заради начина на преброяване на кворума в пленарна зала. „Ще сезираме Конституционния съд за тези груби абсолютни нарушения на парламентарния правилник” каза пред журналисти доктор-генерал Борисов.
 Димитър Главчев, който, заедно с Цецка Цачева, остана в пленарна зала да брани партията си, поиска официално оставката на председателя на парламента Михаил Миков. Мотивът е начина на преброяване на кворума.
Орешарски: "Съжалявам, че вносителите на вота не присъства в пленарната зала и дори, че не развиха мотивите си, но аз с определен интерес се запознах с писмените мотиви за внесения вот на недоверие.
Мотивите на вота са базирани на неверни и хипотетични твърдения."
За какво всъщност се имитира "Парламент" в България?
В момента има 4 тоталитарни партии с 4 тоталитарни парламентарни групи.
Жалко е да се гледа как "народни представители",като овце,като стадо тръгват след един знак на единоличните си "лидери".
Горкият Борисов изглеждаше напълно истеричен.
А "държавниците" от ГЕРБ внесоха втори вот на недоверие по време на дебатите за първия,който бойко-тират?!

Обама отново се провали в опита си да спаси федералното правителство. Демократите и Джон Бонър са непреклонни за здравната реформа Обамакеър.

Русия и Китай пречупиха САЩ за комплекса им на изключителност и превъзходство. ООН одобри резолюция за унищожаването на химическото оръжие в Сирия.

Нови идеи за пенсиите,тавана на пенсиите,начина на пенсиониране.


ЗА ВРЪЗКА:
yphalachev@gmail.com

Архив на блога