неделя, 15 септември 2013 г.

Синапът и Бялата ружа в народната медицина и за лечение на белите дробове и горните дихателни пътища.

Синапът и Бялата ружа в народната медицина и за лечение  на белите дробове и горните дихателни пътища.

Синапът има антиревматично действие, повишава притока на кръв, антиревматично и антимикотично ,срещу гъбички.
Синапът се прилага се при лумбаго, ишиас и ревматизъм,при възпалителни процеси, които засягат белите дробове и горните дихателни пътища. Изпаренията могат да предизвикат дразнене и затова очите трябва да се защитят. Спортистите го използват за редуциране на болките в мускулатурата. За лечение на микози се прави вана за краката, в която се добавят няколко капки синапено масло.
Срещу упорита болка в зъбите се препоръчва жабурене на устата с извлек от синап.
Синапът е едногодишно тревисто растение, и преди две хиляди години гръцкият лекар Диоскурид е знаел как се приготвят пластири от синап, които се използват за лечение на гръдни натрупвания. Тази практика се използва и в наши дни. Антисептичните свойства на синапа са били оценени от хирурзите много време преди Пастьор да открие, че микробите причиняват инфекции и заболявания, като са използвали синап за почистване на рани.
Синапът има приложение във вид на синапени лапи,синапена хартия и синапов спирт 2%.
Лапите  се прилагат с повишено внимание, тъй като от предозиране може да се получи изгаряне на кожата втора степен.
Във  водата с добавено синапено семе, трябва да се стои не повече от 20 минути,за да не се получи изгаряне на кожата.
Противопоказания:
Стомашно-за деца,за хора с чревни язви или възпалителни бъбречни заболявания.
Бялата ружа действа обезболяващо върху лигавицата на дихателните пътища, като  изхвърля гъстите секрети при бронхит, настинка, коклюш, астма, пресипналост, облекчава емфизема, възпаленото гърло.
 Освен за  лечение  на белите дробове и горните дихателни пътища,Бялата ружа успокоява  ентерит и колит, помага при дизентерия, храносмилателни проблеми, болест на Крон, язвен колит, възпаление на стомаха,помага при болки при уриниране,цистит, пясък в урината, кръвоизливи, срещу инфекциите и възпалението на бъбреците, има и противовъзпалително и противодразнещо действие  при ставни възпаления.
 Бялата ружа външно се използва за компреси при рани по гърдите на кърмачки,  при възпаление на очите, при циреи, рани,за вагинални промивки при бяло течение, при изгаряния, натъртвания, болки в ушите, гангрени, мускулни болки, при пресъхнали слъзни канали, ухапване от животни и ужилване от насекоми, възпаления на кожата.
За лечебни цели се използват предимно корените на двугодишните растения, които се вадят късно през есента. В някои случаи могат да се използват листата и цветовете, без дръжките. Корените съдържат слузни вещества, нишесте, пектини, танини, минерални вещества, захари и др.

Самолечението е опасно и често вредно.
Не отлагайте консултация със специалист.

На къде си тръгнал,бедни ми,Ердоган?Народната медицина.Лечение на изгаряне,рани,гнойни рани с жълт кантарион, бял равнец,подбел, бял крем, живовляк, невен, репей,бял тамян.
Бял равнец. Народна медицина,лечение на рани,кръвоизливи, хемороиди,висока температура,гинекологични проблеми,понижава кръвното налягане.
ЗА ВРЪЗКА:
yphalachev@gmail.com

Архив на блога