понеделник, 30 септември 2013 г.

Сближаването на САЩ и Иран плаши съюзници на САЩ в Персийския залив-Саудитска Арабия, Обединените арабски емирства, Бахрейн , както и Израел.

Сближаването на САЩ и Иран плаши съюзници на САЩ в Персийския залив-Саудитска Арабия, Обединените арабски емирства и Бахрейн , както и Израел.

За разрешаване на иранския ядрен въпрос може да се наложи  по-малко време от три до шест месеца , което иранският президент посокчи като възможна дата за решаване на този проблем , каза държавният секретар на САЩ , Джон Кери.
" Възможно е да се сключи споразумение и скоро , това зависи от това колко прозрачен и готов е Иран "  - заяви ръководителят на американската дипломация в  неделя " 60 минути " на телевизионния канал CBS .
" Ако това е програма за мир , а ние и целият свят се убедим, връзката на САЩ с Иран може драстично и бързо да се промени към по-добро " - продължи Кери.
В същото време, възможно затопляне на отношенията между САЩ и Иран плаши Саудитска Арабия, Обединените арабски емирства и Бахрейн , както и Израел, казва The Wall Street Journal.
Съюзници на САЩ в Персийския залив, се етрахуват,че Техеран използва тази възможност, за да увеличи влиянието си в Близкия изток , но Израел настоява, че Иран ще използва  прикритието на дипломация и продължава ядрената си работа . Израелският премиер Бенямин Нетаняху обеща да каже на света , " цялата истина " за Иран  в разговорите си с Обама в Белия дом в понеделник , се казва в статията.

Цветан Цветанов с трето обвинение- за длъжностно присвояване в големи размери-50 000 лв. от бюджета на МВР?

ЗА ВРЪЗКА:
yphalachev@gmail.com

Архив на блога