неделя, 2 юни 2013 г.

Реджеп Тайип Ердоган- самозабравил се ислямист- сатрап или най-силният политик на Европа?

=

Реджеп Тайип Ердоган показа днес истинското си лице на самозабравил се ислямист- сатрап.
По негова заповед  около 1000 души бяха арестувани и стотици бяха ранени в цялата страна.
Това същият човек ли е,който поиска от  Башар Асад да не използва брутална сила и се даваше за пример на египтяните за разделението между държавата и религията?
Турският премиер вече е сравняван от гневните турски граждани със свалените от власт деспоти в редица арабски страни.
Протестиращите турци отново се събраха и днес на площад „Таксим” в Истанбул, за да отпразнуват победата си срещу официалната власт,която съвсем не е сигурна.
Въпреки,че полицията в Истанбул се изтегля от размирния площад "Таксим" ислямистът остава непримирим.Дали турската пролет ще прерастне в "арабска пролет"-гражданска война,или в българска пролет-демократично подаване на оставка е въпрос на бъдещето.
 Площад  „Таксим”  в Истанбул се превърна в турски аналог на  култовия площад "Тахрир" в Кайро и  в епицентър на най-яростните демонстрации от десетилетие срещу турското правителство.
 Полицията използва брутална сила, каквато не приляга на една правова държава и само циментира съпротивата срещу управлението на турския премиер Реджеп Ердоган.
 Остава открит въпросът,как е възможно най-силният политик на Европа - Ердоган,което за мене е самата истина, е възможно да допусне собственото му его, да постави всички негови постижения в издигането на турската държава през последното десетилетие на карта и да има съмнения дори за гражданския мир.
Ето само един пример-Икономиката на Турция изживява невероятен бум.
През миналата година турската икономика е отбелязала ръст от 8,9 процента, сочат данните на  статистиката.
 По този показател Турция се нарежда на първо място в Европа, а сред държавите от групата на Г-20 я изпреварва само Китай.
Ердоган реформира изцяло финансовия сектор, намали държавния дълг и ориентира икономиката по-силно към износа.
 Стимулират не само традиционни сектори като тексилната промишленост или отглеждането на южни плодове, но и автомобилната индустрия, химията и машиностроенето.
Създава се солидна база, която по-късно помага на страната да превъзмогне без проблеми глобалната финансова и икономическа криза.
Икономическият подем се дължи и на факта, че в Турция живеят много млади хора. Средният доход на глава от населението днес е четири пъти по-голям, отколкото преди ерата Ердоган.

Обама отново се провали в опита си да спаси федералното правителство. Демократите и Джон Бонър са непреклонни за здравната реформа Обамакеър.

Чърчил и Великобритания са използвали химическо оръжие срещу руски войници пише The Daily Mail .

Нови идеи за пенсиите,тавана на пенсиите,начина на пенсиониране.

Още за политическото инженерство.

Василий Врач - богомилски епископ, водач и лечител и основател на хомеопатията?

Турция в събота срещу неделя-сблъсъци,сълзотворен газ, водомети и ранени.


Турската пролет-протест срещу Ердоган и ислямизацията на Турция.


ЗА ВРЪЗКА:
yphalachev@gmail.com

Архив на блога