вторник, 12 март 2013 г.

Независимост на Правосъдната и Съдебната система чрез лустрация и преки избори за магистрати.

Удължиха Коледната ваканция с 3 дни, от 13 на 16 дни, от 21 декември 2013 до 5 януари 2014.


За правосъдната система не трябва да спира да се говори и не бива проблемите й да  минават на заден план.
Никое от исканията на протестиращите българи няма да се случи,без нова,наистина независима от партиите и корумпираните политици съдебна система.
 Естественото желание на всички престъпни хора във властта, е да си осигурят своевременно,верни,зависими и корумпирани магистрати и следователи,гаранти за неподсъдност,за следващите 4-5 години,след евентуалното излизане от властта.
   Незабавната промяна на съдебната система, трябва да бъде една от първите задачи на новото НС и никоя партия да не получава доверие към власт на предсрочните парламентарни избори,без да поемане на  ангажимент за бързо осигуряване независимост на съдебната система и лустрация на всички магистрати и следователи, подкрепяни,назначавани и посочвани от политици, за преки избори на магистрати с възможност за отстраняване,и разпускане на сегашните ВСС,Конституционен съд,състави на съдилища, и прокурори от всички нива.
Естествено,че държавата трябва да се защитава дейността си с прокуратура,затова Министерството на правосъдието да стане  държавна прокуратура,а министърът да е държавен главен прокурор.
Да се създаде и независима система от прокурори - независими от политическата власт.
Незабавната промяна на съдебната система трябва да бъде пропускът на която и да било партия към НС.
 Незабавната промяна на съдебната система трябва да влезе в краткосрочните перспективи до края на 2013.
Става въпрос за преки избори от народа на териториален принцип без участие на партии.
Кандидатите за магистратите да се издигат от магистратските съюзи и сдружения.
Става въпрос и за задължителна лустрация на всички магистрати, назначавани  и харесвани от вътрешни министри и подобни  кадровици.
Всички институти да излязат от шапката на МВР и да преминат към БАН.
Ето и списък на институтите:
Медицински институт на МВР.
Институт по компютърни технологии.
Институт за специална техника.
Институт по психология.
Научноизследователски институт по криминалистика и криминология.
В МВР да останат само лаборатории,защото за действаща независима съдебна система,трябва да има възможност за независими експертизи извън загубилото до голяма степен в последните години, доверие МВР.
Така  ще се ликвидира чувството за безнаказаност на престъпни елементи достигнали във висините на властта.
Преките избори за съдебна система са някаква надежда,но само с предварителна лустрация на всички партийно зависими магистрати може да доведе до някакъв резултат.Става въпрос за мажоритарни избори на съдии и прокурори и никакви Висши съдебни съвети, назначавани от политическите партии със мръсни сделки да кадруват и да ни занимават със имотите си на първа линия.
В противен случай,със сегашните зависими,най-малко по назначение, прокурори и съдии, никога няма да се изпълнят желанията на българите  за съдебна и наказателна отговорност за депутати и министри.
На сериозна реконструкция подлежи и системата от вещи лица,които на практика решават голямо число от делата със своите,много често екстравагантни експертизи, будещи недоумение.
Същото важи и за над 120 контролно-регулативни органи, които не функционират и над 4000 неправителствени организации, които хората не са  и чували,но са добре захранвани от партиите на ЕС и бюджета ,за да  осигуряват обществен и медиен комфорт на безобразията на политиците.
Уличните протести са бунтове на гладните и стигналите до безизходица български граждани отвратени от властта и загубили всякакво доверие в съдебната система.
 За реформи в съдебната система, защото се нарушава справедливостта заговори и Oмбудсманът на Република България Константин Пенчев на 19 март.

Удължиха Коледната ваканция с 3 дни, от 13 на 16 дни, от 21 декември 2013 до 5 януари 2014.

Кого иска да излъже Меркел за подслушването в Интернет?


Политическа реабилитация и политически интерес на загрижени за България.

Хрониките на ГЕРБ.


САЩ води политика в подкрепа на Ал Кайда.

ЗА ВРЪЗКА:
yphalachev@gmail.com

Архив на блога