петък, 1 март 2013 г.

Президентът и идеите за Обществен съвет.


Президентът и идеите  за Обществен съвет.

Едни от най-лошите прогнози се сбъднаха,Плевнелиев не се справи на първи опит.
Дано не направи подобна грешка със служебното правителство и обществения съвет втори път.
Представителите на протестиращите и КНСБ напуснаха заседанието при президента,а това бе недопустимо от държавническа гледна точка.
Работата на Президента в такъв момент,бе  да се опита да обезмисли и предодврати по-нататъшни протести и дестабилизация на държавата,а не да сложи представителите на протеста срещу тези,заради които които са на улицата от двадесет дни.
Но ние държавници нямаме и много ни личи.
"Няма да седим на една маса с тези, срещу които се борим. Излизаме, за да се борим до край", заяви след,като напусна Ангел Славчев от протестиращите.
Представителите на КНСБ също напуснаха недоволствайки, че на срещата присъстват хора, който представляват само себе си, като Антоний Гълъбов, Петър Ганев и др.
Президента обаче каза: Съветът не е правителство в сянка, то не е и форма на заместител на парламента" и още „Обществен съвет ще има, той ще работи по правила и отговорно. Зависи от всички нас да го изпълним със съдържание”.
Президентът Росен Плевнелиев сам щял да  определи членове на обществения съвет.(Защо,ако ще има обществен съвет, да си го определят,тези,които си го извоюваха).
И щял да каже какъв статут ще има органът.
Щял да  предложи съвета на служебното правителство, което само ще реши дали и как ще го използва.
То ще одобри и предложените от Плевнелиев членове.
И ще има правото да отхвърли или приеме предложения от президента ред на работата му.(Цялата уж демократична идея ми прилича на опит за бягство от отговорност).
 Имената на министрите в новия кабинет ще станат ясни в средата на следващата седмица.
Тезата за  за силов вицепремиер - началникът на кабинета на президента и бивш шеф на ДАНС Цветлин Йовчев е убийствено погрешна.
Дори Божидар Данев, шеф на стопанската камара, бе категоричен, че в служебния кабинет не трябвало да има хора, които са били в политическите кабинети на последните 3 правителствата или депутатите от последните 2 парламента. Изключение можело да се направи само за министрите, които отговаряли за европейските програми.
Нито някой ще приеме някога проваления вече с историята около атентата и полягането на Израел -  Николай Младенов.
А за зам.министрите на Борисов да не говорим.
Защо никой не говори за пълно отделяне и еманципация на правосъдната система,чрез избори,не е ясно.Вероятно ще излязат на дневен ред на следващите избори,без да се чака новата конституция.
Става въпрос за избори на съдии и прокурори и никакви Висши съдебни съвети, назначавани от политическите партии със мръсни сделки да кадруват и да ни занимават със имотите си на първа линия.
В противен случай,със сегашните зависими най-малко по назначение, прокурори и съдии, никога няма да се изпълнят желанията на българите за съдебна и наказателна отговорност за депутати и министри ( 57% ).
Я ги вижте американците,големите приятели на Борисов.

Конструира се първата политическа формация на протестиращите - „Орлов мост - народъ в единство”.

70000 варненци на 22-я ден-"Оставка" ,"Киро, вън", "Оставка" и "Бъди мъж", "Затвор за вас, крадливи общинари, Киро, Янко, Гуци + ТИМ-а, другари".

Отчаяни ездачи яхват протестите на Втора софийска кръгла маса.

Комунизмът се завръща,хората искат национализация,надвисва пролетарско-циганска революция.

Масоните в България отсвирени от Великите Майстори на Масоните от Северна Америка.

Kмета Кирил Йорданов избран с подкрепата на ГЕРБ се отрече и от децата.Йорданов се отказва от всичко и всеки само да остане на власт.


ЗА ВРЪЗКА:
yphalachev@gmail.com

Архив на блога