неделя, 10 март 2013 г.

Една партия,кръгла маса и две граждански движения за два дни в Габрово,Пловдив и София.


Една партия,кръгла маса и две граждански движения за два дни в Габрово,Пловдив и София.

Очевидно голяма част от "лидерите" на протеста искат да вкарат страната в хаос.Как точно си представят властта в свои ръце без да правят партии не знаят,но историята,която явно са пропуснали в училище знае-нарича се диктатура,деспотизъм,фашизъм,комунизъм и др.подобни.
Така също кой точно да бъде диктатора-Борисов или някой неизявил се още неформал?
  Представители на протестиращите  в София и Габрово поставиха началото на две граждански движения,като изрично уточниха, че това не са бъдещи партии.
По-голямата част от  "лидерите"  изрично уточниха, че това не са бъдещи партии и нямат претенциите да се явяват на избори, а да упражняват граждански контрол и  обявяват предсрочните избори за нелегитимни, тъй като техни искания за промени в Изборния кодекс не са били приети.
В Габрово  Ангел Славчев обявява:”На този етап партии няма да учредяваме. Това не ни е самоцел, нашата цел е наистина да има контрол и прозрачност на това, което се случва и на решенията, които взимат управляващите. Смятаме, че това е първа стъпка към разсекретяване на тези мафиотски сделки, които са правени в годините”.
В София протестиращите обявиха намерението си да сформират гражданско движение ”Орлов мост – за промяната”,като поне един от лидерите им пенсионеро,анонимо протестиращ буди смут.
Кръгла маса  се състоя пък в Пловдив.
Там  се обединиха в защита на  Росен Плевнелиев.
Участниците обявиха създаването на инициативен комитет ”Пловдив", който ще работи за това да бъдат решени проблемите на гражданите, на малкия и среден бизнес, както и за подобряване условията на живот и бизнес в региона и се разграничиха от традиционния неделен протест.
 В Пловдив  те ще имат свое шествие,от 15 часа.
Опасяват се от опити, за да сриване на валутния борд.
Ден по-рано от гражданска инициатива „Орлов мост - народъ в единство”,общо около 40 мераклии за власт от протестите в столицата и околните градове се организираха  в залата на синдикат "Подкрепа" и решиха единодушно, че трябва бързо да подготвят и координират нещата, за да могат да се класират за участие още на този парламентарен вот- на изборите на 12 май.
Явно ще се наложи да ползват за носител някоя съществуваща партия  според Росен Димитров.
 Във Варна протестиращите се срещнаха с общинарите и се изпокараха отново.
Явно не са в състояние да поделят властта.


Какво очакват хората от партиите на извънредните парламентарни избори?


Равносметката на проваленото правителство на ГЕРБ.


Независимост на Правосъдната и Съдебната система чрез лустрация и преки избори за магистрати.


Фондация "Конрад Аденауер"и фондация ­ "Ханс Зайдел" отново се активираха преди изборите.


Служебното правителство на България ще бъде обявено във вторник 12 март, в 16 часа .


Жени и деца ранени при въздушен удар на НАТО в Афганистан.

ЗА ВРЪЗКА:
yphalachev@gmail.com

Архив на блога