неделя, 3 март 2013 г.

70000 варненци на 22-я ден-"Оставка" ,"Киро, вън", "Оставка" и "Бъди мъж", "Затвор за вас, крадливи общинари, Киро, Янко, Гуци + ТИМ-а, другари".


70000  варненци на 22-я ден-"Оставка" ,"Киро, вън", "Оставка" и "Бъди мъж", "Затвор за вас, крадливи общинари, Киро, Янко, Гуци + ТИМ-а, другари".

Десетки хиляди варненци се събраха на 22-тия пореден протест във Варна.На моменти броят на хората вероятно надмина 70000,защото мащабът му  надмина този  от миналата неделя.
Носят се плакати: „Ние ви избрахме, ние ще ви свалим”. „Некадърниците вън от общината. „Да сложим край на циркаджийските номера на кмета",  „Кметът на Солун е в затвора”,плакат-карикатура на Кирил Йорданов и Янко Станев, с табела „Варна е най-добрият град за крадене в България”, "Киро - вън - продажник", "Off - Кирил Йорданоff","Варна е ядосана, защото е анаТИМосана!", вампир носи плакат "Корените на злото са Кирил Йорданов и ТИМ.
Варненци скандираха „Марешки боклук” и „Гуцанов – мърша”
Голям черен плакат с бели букви : "Затвор за вас, крадливи общинари. Киро, Янко, Гуци + ТИМ-а, другари".
Пред Катедралата около 1000 протестиращи изписаха с телата си БЪЛГАРИЯ.
Очевадният провокатор Иван Петров от каросерията на кола, махайки с ръце и крещейки, за пореден път, се опита да отклони хората от Общината, и шествието да отиде някаъде по-далеч от цитеделата на властта на Кирил Йорданов и всички облажили се от властта -към "Двете кули, или някъде по-далеч,на полето,ако може.
 Днес не му се отвори парашута и  с вискове "ууууууу" хората не позволиха да бъдат отклонени и се върнаха пред Кметството.
 Пред Централна поща,  с мощно Уууууууууууу изразиха мнението си за Яни Янев и Веселин Марешки. Малко по-късно Янето,за пореден път се завъртя и се отрече от коалицията на Марешки.Падна една от планираните патерици на ГЕРБ.
Пред Общината пред около останалите 10-12000 души и Веселин Марешки получи своето скандиране  "Вън", "Омръзна ли ти Яне Янев?", "Ти направи Киро кмет",  "Марешки вън!" и бе замерван с мокри торбички.
 Малко по късно  Марешки обявил гладна стачка, за назначаване на ефективна, обстойна и независима проверка на дейността на Община Варна, в това число действията на кмета, заместник кметовете, всички директори на дирекции и общинския съвет за период, включващ минимум настоящия и предходния мандат.

 Вечерта на 3 март почина Пламен Горанов,варненският Ян Палах,който се самозапали пред сградата на общината в морската столица в знак на протест.
Съболезнования на близките и приятелите на Пламен.
Бог да го прости!


Отвлечена е дъщерята на Евелин Банев - Брендо. Запушват му устата или отвичане за откуп?


Конструира се първата политическа формация на протестиращите - „Орлов мост - народъ в единство”.

Тържествената заря за Националния празник на България 3 март,само за официални лица без народа.


И ГЕРБ се отрече от кмета на Варна Кирил Йорданов,часове преди големия протест.


ЗА ВРЪЗКА:
yphalachev@gmail.com

Архив на блога