неделя, 3 март 2013 г.

Тържествената заря за Националния празник на България 3 март,само за официални лица без народа.


Какво очакват хората от партиите на извънредните парламентарни избори?

Какво се случи в МВР и замина ли си Цветанов?Тържествената заря за Националния празник на България 3 март,само за официални лица без  народа.


Честването на националния празник в България бе отбелязано с многохилядни протести срещу монополите и лошото управление на държавата,а сутринта президентът Плевнелиев беше освиркан от граждани при паметника на Незнайния войн.
Поне руските воини "се завърнаха" в речта на президента.
Миналата година направи невероятното, в аналогичното си слово за да не спомене нито веднъж Русия и руски воини- страх от големия брат, и ни накара да се срамуваме от президента и управляващата партия.
На 3 март 1878 година в градчето Сан Стефано, сега предградие на Истанбул, е подписан мирен договор между Русия и Османската империя. Слага се край на Руско-турската освободителна война  1877-1878г. и се създава Българска държава след 500-годишно османско владичество.
Причина за Руско-турската война е жестокото потушаване на Априлското въстание от 1876 година.
Колосалният фал тази година бе,че гражданите не бяха допуснати до площад "Народно събрание" за тържествената церемония в памет на загиналите за Освобождението на България.
Площада  бе изцяло ограден  с железните огради, които стоят там от няколко седмици, за да не бъдат допуснати протестиращи близо до парламента.
На историческият връх Шипка обаче днес се изкачиха хиляди българи,но не посмя да се появи никакъв държавник или политически лидер.


Кмета на Варна Кирил Йорданов си отива,отхвърлен и от Общинския съвет.


Конструира се първата политическа формация на протестиращите - „Орлов мост - народъ в единство”.

Германия ще блокира България и Румъния към шенгенското пространство.Това е тежък предизборен удар по ГЕРБ.


ЗА ВРЪЗКА:
yphalachev@gmail.com

Архив на блога