четвъртък, 14 февруари 2013 г.

Томаш Адамек се отказа от мача с Кубрат Пулев.


Томаш Адамек се отказа от мача с Кубрат Пулев.

Пулев притежава пояса на международен шампион на Международната боксова федерация (IBF) и се смята за кандидат за мач  с Владимир Кличко.
Той оглавява списъка с кандидати за мач с Кличко на IBF.
Полякът Томаш Адамек отказа мача с Кубрат Пулев, като изтъкна финансови причини и липсата на "големи титли" у българина.
Спортни анализатори изтъкват липсата на какъвто и да е шанс на  Адамек срещу  Кубрат Пулев при сегашната спортна форма на двамата боксьори,които трябваше да се срещнат през март в мач, в който Пулев  да защитава поясите си.
Томаш Адамек излезе наскоро пред медиите с коментар за автомобилната катастрофа, която направи преди половин месец в Америка.  Както е известно Адамек се вряза със своя джип в два паркирани автомобила на влизане в остър завой в куротния град Лейк Пласид.
Адамек отказа да се подложи на полеви тест за алкохол, което доведе до започване на съдебно дело,което трябваше да приключи на 14 февруари  с  присъда.
Боксьорът поясни, че се е отдал на почивка, тъй като честотата на последните му двубои не са му позволили да се възстановява напълно, увеличавайки риска от контузии. В рамките на осем месеца през 2012 г. той изигра четири мача срещу световно неизвестни противници.
И все пак Адамек трябваше да изтъкне някаква задоволителна причина,-бил избрал да се бие в родината си, където щял да получи повече пари.
Полякът проявява и доста наглост:" Каквито и пари да бяха събрани, в голямата си степен щяха да са в резултат на моята популярност", заяви Адамек.
ЗА ВРЪЗКА:
yphalachev@gmail.com

Архив на блога