понеделник, 18 февруари 2013 г.

Николай Младенов, ИТАР-ТАСС и Ройтерс,кой лъже?


23 февруари 2013, събота


Кой лъже Николай Младенов или ИТАР-ТАСС и  Ройтерс?

България е призовала останалите страни от ЕС да приемат по-сурова позиция по отношение на ливанската шиитска група „Хизбулла” във връзка с бомбения атентат, който през лятото бе извършен срещу автобус с израелски туристи в български черноморски курорт, предаде Ройтерс.
Според ИТАР-ТАСС, София настоява радикалната ливанска шиитска групировка "Хизбула" да бъде включена в списъка на ЕС с терористичните организации.
Не е вярна информацията, че България настоява „Хизбулла” да бъде призната от ЕС за терористична организация- заявил пред Агенция “Фокус” министърът на външните работи Николай Младенов.
Защо Цветанов,Младенов и Борисов вкараха малка и гладна България в капана на несигурността и недоизказаността,с какво толкова са им скъпи тезите на Израел и САЩ остава загадка.
Защо използваха неправомерно дори форума при "собствения" си президент за да оповестят "по-убедително" и гръмко за света недовършените резултати от следствието за атентата в Бургас?
Въпреки натиска на Израел и САЩ,Европа не изглежда никак въодушевена да обявява Хизбула за терористична организация,по твърденията на Цветанов от недовършеното  следствие.
Говорителят на френското външно министерство заяви, че досега България е представила информация, основаваща се на предположения, а дискусия относно посочването на Хизбула за терористична организация може да се започне единствено на базата на доказателства.


Кръгла маса в София на инициативни комитети от цялата страна.
18 февруари 2013, понеделник


ЗА ВРЪЗКА:
yphalachev@gmail.com

Архив на блога