неделя, 24 февруари 2013 г.

Във Варна повече от 30000 на 15-я ден на протеста.Във Варна повече от 30000 на 15-я ден на протеста.В началото бяха около 3500,максимален брой протестиращи имаше по пътя към Двете кули,по някои сведения са достигнали до 50000 души.

Във Варна 15-я ден на протеста започна с призив да се дари кръв за самозапалилия се Пламен Горанов. От импровизираната трибуна напомниха, че варненският Ян Палах горя с лозунг за оставка на кмета на Варна, което е и едно от исканията на протестиращите.
Иван Петров, който се опита да представя варненци в Сливен  беше жестоко освиркан от голяма част от протестиращите.
Изказваха се първите организатори на шествията, и тези, които внесоха в общината искания за оставка на кмета и на областния управител, изказаха се и рокерите.На един мотор имаше плакат с кмета зад решетка.
Интересно е,че доскоро Кирил Йорданов се самодемонстираше като рокер.
Шествието продължи по "Мария Луиза" и по  "Владислав" към Двете кули.
Има доста нецензурирани възгласи по адрес на кмета на града и  лозунги "Българи, опитват се да ни разединят", "Гамизов - енергиен министър", "Стига сте крали".
Грозни скандали на Иван Петров, с момиче  от младежите, поискали оставката на кмета.Заплашва с 15 000 цигани от Максуда, защото били зад него.
Шествието продължава по "Сливница".
Пред Общината се връщат 8000 души.
Снимки и видео от протеста могат да се видят в Petel.bg.
Пред Общината  с мощни скандирания "Оставка" по адрес на кмета Кирил Йорданов продължават протеста.
Сградата е охранявана от повече от  сто жандармеристи.
Скандирания "Киро вън!".
Протеста се разделя на три части-по "Осми приморски полк" с голямото знаме ,пред Общината около 3500, а част  тръгват към любимата Девня и Енерго Про,където чака жандармерията,но по-пътя се разотиват.
15 ден на протеста,най-големия от началото, завърши мирно.

Kмета Кирил Йорданов избран с подкрепата на ГЕРБ се отрече и от децата.Йорданов се отказва от всичко и всеки само да остане на власт.

Комунизмът се завръща,хората искат национализация,надвисва пролетарско-циганска революция.

26 ФЕВРУАРИ 2013, ВТОРНИК

Съдебна и наказателна отговорност,лустрация и промяна на действащата Конституцията са преобладаващите отговори в анкета до 25 февруари.

До къде стигнахме на 25 февруари,след протести и оставки?


25 февруари 2013, понеделник

ЗА ВРЪЗКА:
yphalachev@gmail.com

Архив на блога