понеделник, 25 февруари 2013 г.

16-и ден протести във Варна,молебен за здраве на Пламен Горанов и оставка на кмета Кирил Йорданов.


16-и ден протести  във Варна,молебен за здраве на  Пламен Горанов и  оставка на кмета Кирил Йорданов.

16-ият ден протест във Варна, започна пред Общината.
Варненци в Катедралата, в 18.15 часа участват в молебен за здраве за самозапалилия се в знак на протест Пламен Горанов  пред сградата на общината.
По данни от прокуратурата той носел плакат с искане за оставката на кмета, който след инцидента бил скрит в кметството.
След молебена за здраве шествието ще се върне пред Общината, където ще бъдат поставени отново исканията за оставка на кмета и администрацията.
Омбудсманът на България Константин Пенчев е потвръдил официално, че ще представлява протестиращите на Варна, съобщи още Ивайло Василев,един от група от 8 протестиращи, които регистрираха официално  в общината 11 искания към местната власт, между които оставка на кмета Кирил Йорданов и областния управител. 
Въпреки,че вчера във Варна 15-я ден на протеста започна с призив да се дари кръв за самозапалилия се Пламен Горанов и от импровизираната трибуна напомниха, че варненският Ян Палах горя с лозунг за оставка на кмета на Варна, което е и едно от исканията на протестиращите,Кирил Йорданов не подава оставка.
Молебенa за здраве завърши с "Нека Господ прости неразумната му постъпка" от свещеника,но хора викаха "Не е неразумна"   и "Това е решителност".
Дъждът не смути протестиращото множество да се върне пред общината  и да вика "Киро в затвора" и "Оставка".
Малка,но добре организирана група от добре сложени мъже за пореден път,сега със свирки,но този път без черни дрехи се опитва да заглушава възгласите на протестиращите.
Преди няколко дни в залата успяха да опорочат евентуалния избор  на "представители".
Варна помни как Бойко Борисов представи кандидатурарата на партията си за кмет:"В ГЕРБ знаят за приятелството ми с кмета Кирил Йорданов и отношението ми към него през последните 10-15 години, каза Борисов, мотивирайки подкрепата си. Има и други кандидати, разбира се, но съм поставил задача на областния координатор на ГЕРБ Павел Димитров да разговаря и с Кирил Йорданов."
Варненци ще опитат да се съберат  70 000 души в неделя,тъй като кмета заявил, че бил избран именно от толкова и  толкова би трябвало и да го свалят,по призив във Фейсбук за  протест  на 3 март от 11 часа.

01 МАРТ 2013, ПЕТЪК


По делата им ще ги познаете.

Съдебна и наказателна отговорност,лустрация и промяна на действащата Конституцията са преобладаващите отговори в анкета до 25 февруари.


25 февруари 2013, понеделник.

ЗА ВРЪЗКА:
yphalachev@gmail.com

Архив на блога