петък, 28 декември 2012 г.

Обама е гол.


Обама е гол.

Барак Обама е гол и редица силни хора го напускат- Хилари Клинтън  на 20 януари,отива си министъра на отбраната Лиън Панета, и министъра на финансите Тимъти Гайтнър и шефа на Федералния резерв Бен Бернанке. За чувството за голота допринесе и секс скандала  с уж уважаваният директор на ЦРУ Дейвид Петреъс.
Демократите изгубиха господството си в Камарата на представителите и имат мнозинство само в Сената.
САЩ са на ръба на фискална пропаст, след като републиканците в Конгреса на САЩ оттеглиха законопроекта си за данъчна реформа.
Тимъти Гайтнър уведоми  с писмо Конгреса на САЩ, че страната ще достигне тавана на дълга си в навечерието на Нова година.
Републиканците и Белият дом не могат да се договорят за бюджетни реформи преди края на годината.
 Автоматично задействане от 1 януари 2013 г. на данъчни увеличения и икономически стимули ще предизвикат рязко намаляване на дефицита и според експерти рецесия в САЩ.
И това в момент,когато 53.91 милиона американци не плащат никакъв данък доход и други 64.7 милиона, които получават повече, отколкото плащат и  САЩ има около 16 трилиона долара национален дълг,над 100% от БВП и бюджетен дефицит от около 1.1 трилиона долара -около 7 % от БВП и над 33 % от американците имат нулево или негативно нетно състояние.
ЗА ВРЪЗКА:
yphalachev@gmail.com

Архив на блога