петък, 7 декември 2012 г.

Египтяните не прощават пролятата кръв.


 Египтяните не прощават пролятата кръв.

След ислямисткият терор при който  5 бяха убити и над 500 ранени преди ден и днес продължават сблъсъците.
Протестиращи демократично настроени египтяни  са съборили заграждения с бодлива тел, пред президентския дворец в Кайро,качили се върху  танковете и са развели  знамена.
Още 25 души са пострадали при опит за щурм на дома на египетския президент -ислямист Мохамед Мурсина от противниците на крайния ислямизъм.
Семейството на Мурси е евакуирано от жилището.
При сблъсъците с полицията пред дома са участвали близо около 10 000  опозиционери. Демонстрантите са замервали полицейските служители с камъни и бутилки със запалителна смес, а органите на реда са употребили сълзотворен газ.
Нобеловият лауреат Мохамед ел Барадей подчерта днес, че отлагането на референдума за нова конституция е важна предпоставка да започне диалог с президента Мохамед Мурси  за облекчаване на тежката политическа криза в страната.
 Полицията е използвала сълзотворен газ и срещу ислямистите  подкрепящи президента Мохамед Мурси, край  частните телевизии критикуващи Мюсюлманските братя.
Стотици ислямисти, повечето от които салафити, се събрали пред  Египетския град за медийна продукция в  Кайро и се опитали да щурмуват студията.
Започнали сблъсъци с полицията, която използвала сълзотворен газ.

07 декември 2012, петък

Япония бе пощадена от земетресението с магнитуд 7,3 и възникналото цунами.

07 декември 2012, петък

Земетресенията зависят от топенето на ледовете и повишаване нивото на световния океан.

07 декември 2012, петък

ЗА ВРЪЗКА:
yphalachev@gmail.com

Архив на блога